Als je gezond bent heb je 1000 wensen, als je ziek bent heb je maar 1 wens

Candida

Als je vaak moe bent en verschillende gezondheidsklachten hebt waar geen oorzaak voor wordt gevonden, zou het best eens kunnen dat je candida hebt. Candida is een gist die in kleine hoeveelheden in ons lichaam voor hoort te komen. Onze goede darmbacteriën houden de candida onder controle. Als deze gist echter de overhand krijgt (o.a. door slechte voeding, de pil, stress, maagzuurremmers en antibiotica), verandert ‘ie in een schimmel die door de darmwand heen groeit en in de bloedbaan terecht komt. Geschat wordt dat dit bij ca. 20% van de mensen het geval is.

Zodra candida in de bloedbaan zit, kan hij zich verspreiden door het hele lichaam en zich in verschillende organen en de hersenen nestelen. Dit kan heel veel gezondheidsproblemen met zich meebrengen zoals chronische vermoeidheid, winderigheid, opgeblazen gevoel, eczeem, psoriasis, allergieën, spierklachten, vaginale infecties, depressies, schimmelnagels, prikkelbare darm, colitis ulcerosa, brandend maagzuur, migraine, gewichtstoename, buikpijn, fibromyalgie, add/adhd, hoofdpijn en wazig zien. Er zijn veel vrouwen die regelmatig last hebben van een vaginale schimmelinfectie. Dit wordt dan vaak opgelost met een middel van de apotheek. Je komt dan echter in een vicieuze cirkel terecht, omdat hiermee je darmflora verder uit balans raakt en je steeds minder weerstand hebt tegen de candida.

Om deze schimmel uit je lichaam te krijgen, moet je normaal gesproken op een streng dieet. Je moet dan een aantal maanden tot een half jaar lang alle suikers, geraffineerde koolhydraten, brood, gist- en schimmelhoudende voeding vermijden. De Bicom, het bioresonantie-apparaat waarmee ik werk, is er heel goed in om schimmels (en ook bacteriën en parasieten) uit het lichaam te verwijderen. Op deze manier ben je veel sneller van candida af. Je moet je voeding wel iets aanpassen, maar veel minder streng dan hierboven genoemd.