Als je gezond bent heb je 1000 wensen, als je ziek bent heb je maar 1 wens

Reumatische artritis

Reumatische artritis (RA) is een auto-immuun ziekte. Dat wil zeggen dat het immuunsysteem door een stoornis de eigen lichaamscellen aanvalt. RA betekent letterlijk reumatische gewrichtsontsteking. De slijmvliezen van de gewrichten zijn ontstoken, ook pezen en slijmbeurzen kunnen ontstoken zijn. De ziekte gaat gepaard met pijn, stijfheid, zwelling en warme gewrichten, die beweging moeilijk maken. Over het algemeen worden eerst de kleine gewrichten van de handen en voeten aangetast. Uiteindelijk kan bijna ieder gewricht aangetast raken. Ook ochtendstijfheid is kenmerkend voor RA.

Een eerste stap bij het verminderen van klachten is het aanpassen van de voeding. Nachtschades (aardappels, tomaten, paprika, aubergines, goji-bessen) bevorderen ontstekingen, vermijden dus. In rood vlees zit arachidonzuur, dit bevordert ook ontstekingen. Het is beter om vis en kip te eten. Ook gluten moeten zo weinig mogelijk gegeten worden. Omega 6 bevordert ontstekingen, omega 3 vermindert ontstekingen. Omega 6 zit o.a. in zonnebloemolie, margarine en halvarine.

Over het algemeen hebben mensen met RA te veel zware metalen in hun lichaam, hier gaan we ook iets aan doen.

Ook de darmen moeten aangepakt worden. Vaak is er sprake van parasieten of candida, een verstoorde darmflora en een te doorlaatbare darmwand. Dit gaan we onderzoeken en herstellen.

Tenslotte gaan we de ontstekingen remmen met verschillende natuurlijke middelen.

Pijnklachten kunnen verminderd worden met de biofotonenlamp.

 

 

Praktijk in Sleen

De praktijk is gevestigd aan De Goornhoek 1 / 2 in Sleen.
Voor het maken van een afspraak belt u:
06-28 14 30 26 of gebruikt u het
contactformulier