Als je gezond bent heb je 1000 wensen, als je ziek bent heb je maar 1 wens

Darmtherapie

Darmtherapie

Het spijsverteringsstelsel van de mens wordt bevolkt door grote hoeveelheden micro-organismen die vooral in de darmen leven. Dit noemt men de darmflora of het microbioom. De darmflora bestaat uit meer dan 600 verschillende bacteriën, schimmels en gisten. Een goede darmflora zorgt ervoor dat er weinig ruimte is voor de groei van schadelijke micro-organismen in de darm (bacteriën, schimmels en parasieten) en voor de aanmaak van neurotransmitters die onze stemming reguleren en invloed hebben op ons hormoonstelsel. Een verstoorde darmflora heeft hierdoor niet alleen effect op de darmen, maar ook op andere lichamelijke en psychische systemen.

Verkeerde eetgewoonten, langdurige stress, antibioticabehandelingen, parasitaire belasting, erfelijke aanleg, etc. kunnen de darmflora en het immuunsysteem verstoren.

Een verstoorde darmflora kan leiden tot:
Prikkelbare darmsyndroom
Opgeblazen gevoel en winderigheid
Buikkrampen
Diarree of verstopping
Ontstekingsziektes van de darm zoals de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa
Allergieën en intoleranties
Steeds terugkerende blaasontstekingen
Candida
Vermoeidheid
Hoofdpijn
Schildklieraandoeningen
Huidklachten zoals eczeem en psoriasis
Reuma en andere auto-immuunziektes
Astma
Depressies
Leaky gut
Etc……

Darmtherapie begint met het weglaten van voeding waar je niet goed op reageert (dat test ik met bioresonantie, bij ernstige aandoeningen kan er ook een bloedtest gedaan worden). Daarna wordt de vertering verbeterd en moeten parasieten, schimmels en foute bacteriën geëlimineerd en de goede bacteriën d.m.v.voeding en supplementen toegevoegd worden. Als laatste wordt het darmslijmvlies hersteld.

Bij ernstige gezondheidsklachten is het aan te raden om een ontlastingsonderzoek te doen; ik werk met de testen van Medivere.